Afyon’da Gezilecek Yerler
Afyon ilinde gezilmesi gereken doğa güzelliği olan yerleri sıraladık, Afyon’da gezilecek yerler listemizi burada yaşıyorsanız veya yolunuz düşerse buraları görmediyseniz mutlaka gidip görmenizi tavsiye ederiz.
Afyon da bulunan bizim bilmediğimiz yada unuttuğumuz doğal güzelliği olan başka yerler de var ise lütfen onları da yorum kısmına yazın. Hem bizleri, hemde diğer doğa sever arkadaşlarımızı doğanın farklı güzelliklerinden mahrum etmemiş olursunuz.
Sayfa İçeriği
Afyon’un Doğa Güzellikleri
Doğa bize tüm güzelliklerini sunuyor, bunları gidip görmemek olmaz.
Frig Vadisi Tabiat Parkı
Tarihi 3 bin yıl öncesine kadar ulaşmaktadır. İhsaniye ilçesi, Bayramaliler köyü’nün Akdere mevkii’nde bulunan tabiat parkı 55 hektar büyüklüğüne sahiptir. Roma ve Bizans döneminin izleri de bulunan vadide Frigler’in kaya yerleşim yerleri ve kaya anıtları bulunmaktadır. Vadi içerisinde bulunan oluşumlar Kapadokya bölgesindeki peri bacalarına benzerliği ile de bilinmektedir.
26 Ağustos Tabiat Parkı
Sinanpaşa ilçesi, Akören kasabası sınırları içerisinde bulunan park 65 hektarlık bir alana sahiptir. Şehir merkezine olan uzaklığı yaklaşık 17 km dir. Şehrin gürültüsünden uzak doğal güzelliği, kuş sesleri ve göl manzarası ile oldukça güzel bir yer. Park içerisinde piknik masaları, çocuk oyun parkları, basketbol ve futbol sahaları bulunmaktadır.
Eber Gölü ve Havzası
Çay ilçesi, Eber Kasabası sınırları içesinde bulunan göl çöküntü göldür. Yüz ölçümü yaklaşık 150 kilometrekare olan gölün en derin yeri 21 metredir ve Türkiye’nin 12. büyük gölüdür. Çok geniş bir alana sahip olmasına rağmen, göl üzerinde bulunan kamışlardan dolayı çayırlık gibi görünmekte. Göl etrafında bir çok ada bulunmaktadır ve bir çok balık çeşidi vardır. Ayrıca gölü göçmen kuşlar konaklama yeri olarak kullanmakta ve kamışların arasınada yumurtalarını bırakmaktadır.
Afyon Başkomutanlık Milli Parkı
Milli park Afyon, Kütahya ve Uşak illeri sınırları içinde bulunmaktadır. Afyon il sınırı içerisinde 179.500 dekar alan bulunmaktadır,her il sınırı içerisinde yaklaşık aynı büyüklüktedir. Cumhuriyet tarihi açısından çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Milli park sınırları Kurtuluş Savaşımızın en önemli bölümünü oluşturan; 26 Ağustos’ta Büyük Taarruzun başladığı bölge ile 30 Ağustos’ta Başkomutanlık Meydan Muharebesinin geçtiği bölgelerdir.
Akarçay
Daha önce bataklık olması, kötü kokusu ve görünümünden dolayı da halk arasında “kokarçay” olarak anılıyor ve biliniyordu. 2017 yılında büyük yatırımlar neticesinde modern bir görünüme kavuştu ve Akarçay oldu. Mesire alanları ve yürüyüş yolları yapıldı. Akarçay da artık tekne turları yapılıyor, ücretsiz kablosuz İnternet hizmeti veriliyor ve deniz bisikleti de bulunuyor.
Acıgöl Kuş Cenneti
Başmakçı ilçe sınırları içerisinde bulunan Acıgöl onlarca kuş çeşidine ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’nin en önemli sulak alanları arasında yer almaktadır. Yerli ve yabancı pek çok kuş gözlemcisi ve fotoğrafçı burayı ziyaret etmektedir. Flamingoların en önemli üreme alanlarından olan Acıgöl, Türkiye’de flamingoların ürediği beş alandan birisi olarak kabul edilmektedir.
Suçıkan Şelalesi
Dinar ilçe sınırları içerisinde bulunmaktadır. Büyük Menderes Nehrinin çıktığı eski Dinar Hidroelektrik santralinin suyunu toplamak için yapılan havuz daha sonra ağaçlandırılarak park haline getirilmiş. Parka geldiğinizde ilk dikkatinizi çekecek olan yaklaşık 85 metreden havuza dökülen şelale olacaktır.
Akdağ Tabiat Parkı
Sandıklı ilçi sınırları içerisinde bulunan Akdağ’ın rakımı 2500 metre. Mesire alanı, kamelyalar, bisiklet parkuru, yürüyüş yolları ve bungalov evler park içerisinde bulunmaktadır. 2000 yılında tabiat parkı olarak ilan edilmiştir ve 14.781 hektar alana sahip. Orman ve Su İşleri tarafından 90 gün gibi kısa bir sürede yaptırılan gölette Tabiat parkı içerisinde bulunmaktadır. Oldukça zengin bir bitki örtüsüne sahip tabiat olan parkında yılkı atlarını da görebilirsiniz.