Aydıncık Deniz Kampı ve Doğa Yürüyüşü
Aydıncık Deniz Kampı ve Doğa Yürüyüşü faaliyeti Mersin Doğa Sporları Kulübü – MDK tarafından gerçekleştirilmektedir.*
Aydıncık Deniz Kampı yazımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.
Sayfa İçeriği
Aydıncık Deniz Kampı ve Abanoz Yaylası Doğa Yürüyüşü
Detaylar
16-17.09.2017
Kulübümüzün bu aktivitesinin birinci gününde Akdeniz sahilinin pek bilinmeyen, yerleşim yerlerinin uzağında tertemiz bir koyda kamp yapacağız. El değmemiş sahilin hemen yanında yer alan bir kaç mağara oluşumunun manzarayı tamamladığı bu muhteşem yere 500 m kadar yürüyerek ulaşacağız. Kamp boyunca yürüme fotoğraf çekme ve yüzme imkanı bulacağız.
Etkinliğin ikinci gününde Akdeniz sahilinin bir başka muhteşem yeri Toslaklar Koyu’na giderek burada da yüzme vs için imkan bulacağız.
Ardından Anamur’un Abanoz Yaylasını’na geçeceğiz.1600 rakımlı bu güzel yaylamızın muhteşem doğasında yapacağımız doğa yürüyüşünün ardından MDK üyelerimizin yakından bildiği Bardat yolu üzerinden Mersin’e dönüş yoluna çıkacağız.
KAMP PROGRAMI (16-17.09.2017):
CUMARTESİ
09.00 Hareket (MDK)
11.00 Taşucu (Alışveriş ve çay molası)
13.00 Kamp yerine varış ve kampın kurulması
13.30 Yüzme saati ve serbest zaman
18.30 Yemek ve akşam etkinliği saati
PAZAR
07.30 Kalkış ve kahvaltı, yüzme vs serbest zaman
10.00 Kamp yerinden ayrılma
11.00 Toslaklar Koyu
14.00 Abanoz Yaylası-Kozağacı Yaylası Doğa Yürüyüşü
16.00 Mersin’e dönüş için hareket
AÇIKLAMALAR :
•Kulübümüzün bu etkinliğinde Akdeniz Sahilinin tertemiz bir koyunda yapacağımız deniz kampının ardından Toslaklar Koyu‘na geçecek ve sonra da Abanoz Yaylası‘nda yürüyüş yapacağız..
•Bu etkinlikte kulübümüz amaçları doğrultusunda yapılan faaliyetlerden olup doğal çevremizi tanıma, dinlenme, yürüyüş ve yüzme imkanı bulunmaktadır.
•Katılımcılar yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını kendileri karşılayacaktır. (Katılımcılar belirlendikten sonra kamp öncesinde yeme içme planlaması yapılarak duyurulacaktır.)
•Çadır, mat gibi kamp için gerekli araç gerecin katılımcılarca temin edilecektir. (Kamp yeri neredeyse insan eli değmemiş bakir bir yer olduğundan gerekli olan her şey önceden tedarik edilmiş olmalıdır.)
•Kamp araç gereçlerinin yanı sıra yürüyüş için uygun ayakkabı, yedek giysi, şapka, koruyucu krem ile mayo, havlu unutulmamalıdır.
•Programda verilen süreler tahminidir, etkinliğin seyrine göre küçük değişiklik gösterebilir.
•Etkinlik süresince serbest zamanlar dışında grupça hareket edilmesi esastır. Etkinlik süresince tehlike yaratacak davranışlardan kaçınılması rehberin uyarıları dışına çıkılmaması ve grup disiplinine uyulması temel kurallarımızdandır. Ayrıca kamp yerimizde çöp, atık vs bırakılmaması da en temel kurallarımızdandır.
REZERVASYON VE BİLGİ İÇİN (15.09.2017 Cuma günü 15:00’a kadar) :
Feyruz İSTANBULLU : 532 642 02 03
Harun KARA : 555 561 24 32
H.Eylül US : 533 651 33 47
Mail : feyist@hotmail.com
Ulaşım bedeli katılımcı sayısına göre 70-75 TL civarında olacaktır. Yeme-içme ve kişisel harcamalar dışında ekstra bir harcama bulunmamaktadır..
GEZİLECEK YERLER HAKKINDA BİLGİLER
ANAMUR ABANOZ YAYLASI
Anamur Abanoz Yaylası Anamur-Ermenek Karayolunun 52. kilometresinde yer almaktadır. Bu yaylada yerleşim yeri iki kesimden oluşmaktadır. Şehir ve köy kesimi. Ancak eskiden Abanoz yaylasının giriş ve çıkış kısmında Çukurabanoz ve Boğuntu köylüleri oturmakta iken yaylanın genişlemesi ve ilginin artması ile bütün yayla bir bütün haline gelmiştir. Yaylada Anamur’un her köyünden insana rastlamak mümkündür. Eskiden Kaş yaylasına göçen Kaşdişlen köylüleri de bu yaylaya çıkmaktadırlar.
Karşılıklı iki dağın ortada boşluk vermesi giriş ve çıkışta birbirine yaklaşması ile oluşmuş oval bir yayladır. Orta kesiminde düzlükler yer alır. Bu düzlükler kışın Abanoz düden gölü dediğimiz suyla kaplanmaktadır. Suyu bol bir yayladır. Evlere kadar borularla su gelmektedir. Modern binalar ve villalar yer alır. Yaz mevsiminde sayfiye yeri olarak çıkılmaktadır. Yayla Abanoz ve Küçük Abanoz adlı iki bölümden oluşur. Yayla girişinden önce önemli bir geçit olan Sualmaz geçidinden geçilerek Abanoza ulaşılır. Yükseklik 1680 metredir. Sualmaz geçidi Mersin’i İçanadolu’ya bağlayan ve Toroslarda önemli bir geçit olan Sertavul geçidinden daha yüksektir.
Yayla köknar, sedir, ardıç, andız, şimşir ağaçları ile kaplıdır. Her evin önünde de meyve, sebze süs ağaçları ve bitkileri yetiştirilmektedir. Anamur’ da yaz boyu çalışacak olanların gidiş-dönüş yapabildiği bir yerdir. Yayla köknar, sedir, ardıç, andız, şimşir ağaçları ile kaplıdır. Her evin önünde de meyve süs ağaçları yetiştirilmektedir.
Yaylada su kaynakları boldur. Kışın ovada birken sular düdenlerle yeraltına akar.
Yaylada her türlü ihtiyacın karşılanabildiği işyerleri ve lokantalar mevcuttur. Cuma günleri sebze-meyve alışveriş pazarı kurulur.
Yaylada Sandık taş, kaya mezarları ve antik yerleşim alanları(Kaltepe kale kalıntısı) da vardır. Bicikli mağarası diye anılan mağara Abanoz’dadır.
Tespienişi, Kozağacı yaylaları da yakındır. Yaz aylarında nüfusun en yoğun olduğu yayladır.
*(Faaliyet ile ilgili tüm detaylar Mersin Doğa Sporları Kulübü – MDK tarafından sağlanmaktadır.)