DoğaGezi Rehberi

Aydıncık Deniz Kampı

Aydıncık deniz kampı için en uygun yerlerden birisi. Muhteşem doğası , manzarası , denizi , kumsalı ve ormanı ile kamp için en güzel yerlerden olduğunu hissettiriyor.

Mavi ile yeşil buluşsun, kumsal ve sahil olsun, birazda sessiz sakin olsun kafamı dinleyeyim diyorsanız burası tam size göre.

 

Aydıncık

Çeşitli birçok medeniyete beşiklik yapmış olan Aydıncık’ın tarihî adı Kelenderis’tir. 1965 yılında tarihi geçmişiyle hiçbir ilgisi olmayan Aydıncık adı verilir buna kimse anlam veremez ama kabullenir.

Mersin’e bağlı küçük bir ilçe olan aydıncık Mersin’e 174 Antalaya’ya 320 km uzaklıktadır.İlçe nüfusu 12 bin civarındadır.  İlçede seracılık yaygındır ve önemli geçim kaynaklarından birisidir.

Aydıncık’ta denize girmek için ideal olan iki yer var Aydıncık sahili ve İncekum Plajı.

 

Aydıncık sahili

Güzel bir sahili var, biraz nem ve birazda esinti olsun isterseniz, burası tam size göre. Aydıncık sahili ilçe merkezinin doğusunda yani mersin tarafına doğrudur. Aydıncık sahili ilçe merkezine 2 km uzaklıktadır. Sahil kısmında genel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz market, fırın,cafe, restoran vb yerler bulunmaktadır.

Aydıncık sahilini bölge halkı ve çevre il-ilçelerden gelenler de tercih ettiği için kalabalık olmaktadır. Aydıncık sahilinde esintiden dolayı dalga olmaktadır.

Kalabalık olmasın, fazla dalga olmasın, biraz manzara, biraz doğa olsun, kafamı dinleyeyim diyorsanız o zaman kesinlikle incekum plajına gitmelisiniz.

Yada kamplı bir deniz  düşünüyorsanız sizin için en mükemmel yer incekum plajı.

İncekum Plajı

İncekum Plajı

İncekum plajı temiz denizi, güzel doğası,  incecik kumu ve kumsalıyla çok farklı ve güzel bir yer. Deniz ile ormanın iç içe olduğu çok fazla kalabalık olmayan bir yer, düşünsenize denizden çıkıyorsunuz ve karşınızda yemyeşil ormanlık, yada orman bitiyor sahil ve deniz çok hoş ve güzel değil mi?

İncekum plajı kumsalı, denizi, doğası,ormanı, manzarası gibi birçok nedenden dolayı tercih edilmektedir. İncekum plajının en büyük özelliklerinden birisi de dalga olmaması.

İncekum milli parkı içerisinde kalan incekum plajı kamp için de uygun.

incekum plajı aydincik
İncekum Plajı ve İncekum Milli Parkı

İncekum Milli Parkı ve İncekum Plajı

İncekum plajı milli parklar sınırları içerisinde kalmaktadır. Tabiat Parkına gireceğiz sonra sadece plaja gidip denize gireceğiz diye düşünmeyin. Sadece denize girmek için kullanılmıyor. Yürüyüş yolları, kuş gözlem evleri, bungalov evler bulunmaktadır. Milli park içerisinde mangal yerleri mevcut, mesire alanı ve piknik yerleri var, günübirlik denize girmek ve piknik yapmak için gelenleri de göreceksiniz.

Günübirlik sadece yüzme yada sadece piknik için giriş ücreti dolayısıyla pek tercih edilmiyor.

 

Deniz Kampı

Deniz kampı yapacaklar için ideal bir yer, milli parklar içerisinde çadır kuracak kamp yapacaksınız ve incekum plajında denize gireceksiniz. Tabiat parkı içerisinde çadır ve karavan kamp üniteleri bulunmaktadır. Duş ve wc ler mevcut.

Tabiat parkı içerisinde otel yada pansiyon bulunmamaktadır.

Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayıp gelmenizde fayda var, özellikle kamp malzemelerinizi. Alış veriş ve ufak tefek ihtiyaçlarınızı Aydıncık sahil kısmındaki market ve büfelerden karşılayabilirsiniz.

 

GİRİŞ ÜCRETLERİ

Kişi Başı                 3.5 TL

İndirimli                   2 TL

Bisiklet                   3.5 TL

Motorsiklet, ATV       7 TL

Otomobil, Kamyonet, Pickup  11 TL

Minibüs                  31.5 TL

Midibüs                  52.5 TL

Otobüs                    84 TL

Aydıncık Tabiat Parkı ve İncekum Plajı
Aydıncık Tabiat Parkı ve İncekum Plajı

Aydıncık Tabiat Parkı

1988 yılında mesire yeri ilan edilmiş, daha sonra 2011 yılında Tabiat Parkı ilan edilmiştir. Yaklaşık 24 hektar alan kaplamaktadır. Halkın denize girip güneşlenme ihtiyacını karşılayabileceği 100-150 m. Uzunluğunda bir kumsalı vardır.

 

İncekum Plajına Nasıl Gidilir. ?

Aydıncık’tan Mersine doğru giderken sağ tarafta bulunan benzinliğin hemen yanından bir yol var. Yoldan yaklaşık 2 – 3 km ilerledikten sonra İncekum Tabiat Parkı tabelasını göreceksiniz.

 

İncekum plajı yol tarifi

1 Paylaşımlar

Aydıncık Deniz Kampı” için 5 yorum

  • murat yıldız

    Elinize sağlık çok güzel olmuş, geçen yıl gitmiştik gerçekten doğa ile iç içe çok güzel

    Yanıtla
  • Avni TEMİZEL

    2019 ;kişi başı 5 TL,otomobil 15 TL…Sanırsınız Yıldız Parkı’na giriyorsunuz .İçeride hiçbir şey yok.Ne düzgün oturma yerleri ne park yeri…Her şey uyduruk ,her yer çöp.Kalite yok,birkaç ağaç göreceğiz diyen vatandaştan para alıyorlar.Ayrıca İncekum plajı pislik içinde .Belediye çalışmaları yetersiz ve saçma.Planlama berbat .Otomobiller rastgele park ediliyor.Ortalık taştan geçilmiyor.İnsanları kandırmayın.Plajın bakımı yok.Doğal değil,ilkel bir görüntü var…

    Yanıtla
    • Doğaya Gel

      Doğal alanların ücretli olmasına bizde karşıyız! Hele ki hem ücret alınıyor, hem de hiçbir bakım yapılmıyorsa bu parayı ne için aldıklarını sormak lazım! Ümit ediyoruz ki doğal güzelliklere sahip çıkan, koruyan, kollayan, ülkemizin nadide güzelliğini gelecek nesillere taşımak için çaba harcayan insanlarımız çok olur.

      Yanıtla
  • Merhabalar,

    2019 agustos ayinda Incekum parkina gittik. Parka giris araba ile yapilabiliyor ama milli park demek diger milli parklara ayip olur 🙂

    Guzel bir mesire alani, mangal yapmaya ve denize girmeye uygun bol golgelikli. Ancak kamp yapmak yasak. Kampa girmeden hemen disardaki alanda ucretsiz kamp yapilabilir hatta belediyenin banklari ve cardaklari da var. Golgelik daha az iceriye kiyasla 🙂

    Saygi ve sevgilerimle
    Okan

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.