Düziçi Dumanlı Yaylası
Düziçi Dumanlı Yaylası Doğa Yürüyüşü faaliyeti Mersin Doğa Sporları Kulübü – MDK tarafından gerçekleştirilmektedir.*
Dumanlı Yaylası ile ilgili daha fazla bilgi alabileceğiniz yazımıza buradan ulaşabilirsiniz…
Sayfa İçeriği
03.11.2018 (Cumartesi)
Kulübümüz Doğa Grubunun Sonbahar dönemi etkinlikleri Pazar gününü dinlenmeye ayırmak isteyenler için bu kez 03 Kasım 2018 Cumartesi günü DÜZİÇİ DUMANLI YAYLASI 1.DOĞA YÜRÜYÜŞÜ ile devam edecek.
PROGRAM
07.00 Mezitli Belediye önünü (Mezitli’den gelecekler için)
07.30 Buluşma ve hareket (MDK)
08.10 Hareket (Tarsus Tren İstasyonu)
11.00 Düziçi’ye varış ve Harun Reşit Kalesi gezisi
12.00 Dumanlı Yaylası ve yürüyüşe başlama
15:00 Yürüyüş sonu
15:15 Düziçi merkezde mola-gezi
15.45 Sabun Şelalesi
16.00 Mersin’e hareket
18.30 Mersin
AÇIKLAMA
1- Mevsim ve yürüyüş parkuru göz önüne alınarak her etkinlikte olduğu gibi su ve yiyeceğin yanı sıra YÜRÜYÜŞE UYGUN AYAKKABI, yedek giysi, yağmurluk, şapka, koruyucu krem, g.gözlüğü, vs alınmalıdır.
2- Etkinliklerimizde belli molalar dışında sigara içilmemesi ve doğaya asla çöp bırakılmaması temel kurallarımızdandır.
3- Sabah kahvaltısı molası gidiş yolculuğu sırasında Adana civarındaverilecek olup doğa yürüyüşlerimizde olduğu gibi önceden hazırlıklı gelinmesi önerilir. (Etkinliğin birkaç gün öncesinde yemek imkanları konusunda ilave bilgiler paylaşılacaktır.)
3- Hareket yeri Kulüp Binası önü (Palmiye Mh. 2.Cd. Pirireis İÖO Yanı)olup rezervasyon sırasında bildirilmesi kaydıyla gidiş yolumuz üzerinde bulunan Çetinkaya, Karayolları ve Tarsus(istasyon) gibi noktalardan katılım mümkündür.
4- Programda belirtilen zamanlama tahmini olup katılımcı kişi sayısı – yürüyüş temposu, hava şartları vs nedenlerle küçük sapmalar olabilir.
5- Yürüyüş bahar mevsimi doğa değişimlerinin gözlenebildiği sık ağaçlı ormanlık alanda 5 km civarında olacaktır. Bu etkinliğin yürüyüş bölümü için sonbahar renklerinin her yanı sardığı Dumanlı Yaylası‘nın görsel açıdan en beğenilen ve normal şartlarda sağlıklı herkesin yürüyebileceği kolay bir bölümü belirlenmiştir.
BAŞVURU VE BİLGİ :
( 02 Kasım 2018 günü 18:00’a kadar tlf ile olacaktır.)
MDK
Feyruz İSTANBULLU : 532 642 02 03
Harun KARA : 555 561 24 32
H.Eylül US : 533 651 33 47
ULAŞIM BEDELİ
(Kulüp üyelerimiz ve 31.10.2018 gününe kadar aşağıda belirtilen banka hesabımıza havale yapan katılımcılar için 65 TL dir.)
Araçta ödeme yapanlar için yol ücreti katılımcı sayısına göre belirlenmekle birlikte tahminen 70 TL civarında olacaktır..
HALKBANK
İBAN: TR44 0001 2009 5990 0001 0368 39
Mail : feyist@hotmail.com
mdkmersin@hotmail.com
NOT :
Faaliyete katılacakların son anı beklemeden Kulüp toplantılarında yada yukarıdaki telefonları arayarak mutlaka kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
(Dumanlı Yaylası’den Osmaniye-Düziçi’ye 10 km mesafede ve rakımı 1450 m civarındadır.)
DUMANLI YAYLASI
Bir gazete haberinden… (http://www.milliyet.com.tr/dumanli-yaylasi-na-sonbahar-ilgisi-osmaniye-yerelhaber-2371756/)
OSMANİYE (AA) – Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Dumanlı Yaylası sonbaharın etkisini göstermesiyle doğa ve fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri haline geldi.
Düziçi ilçesine bağlı, yeşil ve sarının farklı tonlarını barındıran yayla özellikle sonbaharda ziyaretçi akınına uğruyor. Doğayla başbaşa kalmak veya fotoğraf çekmek isteyen çok sayıda kişi yaylanın yolunu tutuyor.
Yaylaya son dönemlerde bilinilirliğinin artmasıyla Osmaniye’nin yanı sıra çevre illerden de ziyaretçi geliyor.
Mersin’den Dumanlı Yaylası’na gelen Erdemli Ayyıldız Gezginleri Doğa Kültür ve Sanat Derneği üyeleri de 12 kilometrelik parkurda yürüyüş yaparken, sonbahar fotoğrafı çekme şansı da yakaladı.
Dernek başkanı Ferhat Adalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaylanın sonbaharda görülmesi gereken önemli yerlerden biri olduğunu söyledi.
Sararmış yapraklarını döken kayın ağaçları arasında 12 kilometrelik parkurda bol bol oksijen alarak zaman zaman yağmur ve sis altında yürüyüş gerçekleştirdiklerini belirten Adalı, “Amanos Dağları’nın zirvesinde doğa harikası bir yerde bulunmak çok güzel. Burada yürürken yeşil ve sarının her tonunu görebiliyorsunuz. Tüm doğaseverlere burayı mutlaka görmelerini tavsiye ediyorum.” dedi.
HARUN REŞİT KALESİ
Osmaniye’nin Düziçi İlçesinin 3 km kuzey doğusunda, Kurtbeyoğlu mahallesindedir. Abbasi halifesi Harun Reşit’in uç beyi Faraç Bey tarafından 799 yılında Bölgeyi ve bölgeden geçen stratejik yolları korumak etraftaki kalelere bağlantı ve destek sağlamak amacıyla yapılmıştır. Askeri yönden büyük önem taşıyan bu yöre ve kaleye Horasanlı gönüllü Türk mücahitleri yerleştirilmiş ve iskan edilmiştir. Kale 959 da Bizanslıların, 13. yy da Memlukların 14. yy da Mısırlıların eline geçmiştir. Doğal Kayalıklar üzerine inşa edilmiştir. Orjınal planını korumaktadır. Alanda Türkiye’nin az bulunan endemik bitki örtüsü olan Adana Çiğdemi bulunmaktadır. Adana çiğdeminin bulunduğu alan, Doğal sit alanı olarak tescillenmiştir. Kale Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2011 yılında restorasyonu yapılarak ziyarete açılmıştır.
*( Bu Faaliyet ile ilgili tüm detaylar Mersin Doğa Sporları Kulübü – MDK tarafından sağlanmaktadır.)