Tepel Tuzla
Tepel Tuzla Doğa Yürüyüşü faaliyeti DOSTUM Doğa Sporları ve Turizm Merkezi tarafından düzenlenmektedir. *
Sayfa İçeriği
Tepel Tuzla Doğa Yürüyüşü
Detaylar
Online Kayıt: www.dostum.org.tr
İletişim:
DOSTUM: 0224 777 05 50
BY CKU: 0543 831 55 56
GENÇLİK MRK: 0224 713 70 55
* Tarih: 09 Aralık 2018* Parkur / 16 km Tepel Tuzla
* Zorluk Derecesi /Kolay
* Kayıt Yeri / Dostum
* Son Kayıt Tarihi: 08.12.2018 Saat: 15:00
* *Hareket Yeri / Gençlik Merkezi Önü Saat: 8:30
* Her Hava Koşulunda Etkinlik Gerçekleştirilecektir.
* Katılımcıların Yanında Su , Öğle Yemeği, Yağmurluk Alması önerilir
Doğa Yürüyüşleri
DOSTUM branşlarından biri olan Doğa yürüyüşleri(Trekking) Doğasever insanların, doğal güzellikleri yaşamak ve doğada bulunmak amaçlı gerçekleştirdikleri kişisel veya arkadaş çevresi etkinlikleri olarak başlayan trekking, günümüzde alternatif turizm çatısı altında giderek ekonomik boyut kazanmış ve büyümüştür.
Bugün trekking, genelde şehrin stresinden kurtulmak isteyenlerin, hafta sonu günübirlik şehre yakın parkurlarda ya da yabancı ülkelerde 2-3 haftalık turlar şeklinde, profesyonel bir rehber eşliğinde gerçekleştirdikleri bir spor durumundadır.
Doğa yürüyüşlerinin insanın vücut ve ruh sağlığı üzerinde çok olumlu etkileri olduğu uzmanlarca kabul edilmektedir.
Yüksek kondisyon veya teknik istemiyor oluşu, sakatlanma vb. risklerinin çok düşük seviyelerde seyretmesi, maliyetinin az olması gibi nedenlerle kitlelerin en yoğun ilgi gösterdiği doğa sporlarından biridir.
Doğa ve sporu sevenler; İnegöl’ün keşfedilmeyi bekleyen doğal güzelliklerini birlikte keşfetmek için sizi DOSTUM’a bekliyoruz.
DOĞA YÜRÜYÜŞÜ GENEL KURALLAR
* Her türlü yürüyüş ekibinin başında bir rehber ve sonunda bir artçı bulunur. Yürüyüşe katılan her kez tarafından bu kişiler tanınırlar.
* Yürüyüşe katılan her kişi rehberin ve artçının talimatlarına uymak zorundadır.
* Yürüyüşe katılan her kişi rehberi geçmemeli ve artçıdan geri kalmamalıdır.
* Yürüyüş esnasında ekibin temposuna uyulmalı, keyfi durmalar ve yavaşlamalar yapılmamalıdır.
* Yürüyüşçü yürüyüşün bir yarış olmadığını daima hatırlamalı, yürüyüş esnasında birbirlerini geçmeye çalışmamalıdır.
* Grup düzenini bozucu hareketlerde bulunulmamalıdır.
* Yürüyüş esnasında çevrenin kirlenmemesine önem verilmeli ve yürüyüşte ortaya çıkan bütün atıklar geri getirilerek yerleşim birimlerindeki çöplüklere atılmalıdır. Bu konuda, doğal atıkların doğada bırakılabileceği yönünde fikirler üretilmektedir. Ancak 20 kişilik bir grubun ardında bırakacağı doğal atıklar, doğanın güzelliğini bozarak, bizden sonra oradan geçecek doğa severleri rahatsız edecek hatta bazı kişilere kötü örnek olabilecektir.
* Yürüyüşler de iniş/çıkışlar eğimi azaltmak ve zorlanmamak için S harfi çizerek yapılmaktadır. Kestirme yapmak amacıyla grubun rotasını bozmak hem kendimizi gereksiz yere yoracak, hem de grubun sizi izlemesi sonucu rotanın bozulmasına neden olacaktır. Daha da önemlisi sizi izleyen kişiler sizin kadar deneyimli olmayabilir ve bu durum tehlike yaratabilir. Bu nedenle rehberin izlediği rotadan çıkılmamalıdır.
YÜRÜYÜŞÇÜLER İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
* Her yürüyüşçünün mutlaka bir sırt çantası olacaktır. Kişilerin yürüyüş esnasında denge unsuru nedeniyle ve yaralanmalardan korunabilmek amacıyla elleri boş olmalıdır. Bu nedenle diğer spor çantaları düşünülemez.
* Yürüyüşçünün ayakkabısı yürüyüş sporuna uygun, uzun bilekli, rahat, ayağını vurmayan, yürüyüşçünün ayağına alışmış ve daha önce denemiş kısacası sorunsuz ayakkabı olmalıdır. Kış şartları için su geçirmez olanları tercih edilmelidir.
*(Faaliyet ile ilgili tüm detaylar DOSTUM Doğa Sporları ve Turizm Merkezi tarafından sağlanmaktadır.)