Yedigöller Milli Parkı
Her mevsim ayrı güzelliği ile ziyaretçilerini kendisine hayran bırakan Yedigöller Milli Parkı ‘nı halen ziyaret etmediyseniz ilk gezilecek yerler listenize mutlaka burayı ekleyin.
Sayfa İçeriği
- 1 Yedigöller Milli Parkı Hakkında Bilgi
- 2 Yedigöller Gesizi
- 3 Yedigöller Milli Parkında Neler Yapılabilir
- 4 Yedigöller Milli Parkı Konaklama
- 5 Yedigöller Milli Parkı Kamp
- 6 Yedigöller
- 7 Yedigöller Milli Park Giriş Ücreti
- 8 Yedigöller Balık Avı
- 9 Yedigöller Milli Parkı Nerede
- 10 Yedigöller Milli Parkı Ulaşım
- 11 Yedigöller Milli Parkı Yol Tarifi
Yedigöller Milli Parkı Hakkında Bilgi
Batı Karadeniz bölgesinin en muhteşem yerlerinden bir tanesi olan Yedigöller 29 Nisan 1965 yılında Milli Park ilan edilmiştir. İçerisinde Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl olmak üzere 7 göl bulunduran park 2.019 hektar alana sahiptir.
İlkbaharla birlikte yeşiller içerisinde başlayan güzellikler, sonbaharda birçok farklı renk tonu ile güzelliğini sergilemektedir. Özellikle sonbahar ve kış aylarında harika manzaralar yakalayabilirsiniz. Bu mevsimlerde doğa severler, amatör ve profesyonel fotoğrafçılar bu eşsiz manzaraları görmek ve kaydetmek için yoğun olarak buraya gelmektedir.
Bilimsel araştırmalarında yapıldığı park birçok bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır.
Yedigöller Gesizi
Milli parklara geldiğinizde girişte yerleşim planı bulunan bir tabela göreceksiniz. Bu tabelaya göre gezi rotanızı ve gezi programınızı planlayabilirsiniz. Her gölün yanında gölün özellikleri ve yaşayan canlılarla ilgili kısa bilgiler olan tabelalar bulunmaktadır.
Yedigöller Milli Parkında Neler Yapılabilir
Doğa yürüyüşü yaparak mükemmel doğanın ve manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.
Fotoğraf makinananız yoksa buna çok üzüleceksiniz, bu kadar harika güzelliği görmek ve kaydetmek için bir daha gelmeniz gerekecek 🙂 O yüzden fotoğraf makinanız mutlaka yananızda olsun. Dedik ya her zaman ayrı güzelliği var, bir daha ki geldiğinizde farklı güzellikleri fotoğraflarsınız 😉
Yedigöller’e geldiniz, geldiğiniz yerin hakkını verin ve yedi gölü de mutlaka gidin görün.
Milli park sınırları içerisinde bir çok irili ufaklı şelale bulunuyor, bunları gezebilirsiniz.
Manzara seyir noktasından eşsiz manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.
Geyik üretim istasyonu ve anıt ağacı da ziyaret etmeyi unutmayın.
Olmazsa olmazımız tabii ki piknik.
Yedigöller Milli Parkı Konaklama
Harika doğa manzarası içerisinde bulunan bungalov evlerde konaklayabilirsiniz. Yakın çevrede bulunan otelleri de konaklama için tercih edebilirsiniz. Çadır veya karavanınızla gelerek burada kamp yapabilirsiniz.
Yedigöller Milli Parkı Kamp
Çiçekler, böcekler, kuş sesleri ve temiz hava içerisinde çadırınızı kurup unutamayacağınız bir kamp yapabilirsiniz. Karavan ile de milli parklar içerisinde konaklamanız mümkün. Göllerin çevresinde çadırınızı kurabileceğiniz uygun kamp alanları mevcut. Milli park içerisinde kamp için ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir yer bulunmamaktadır, tüm hazırlıklarınızı yaparak gelmelisiniz.
Yedigöller
Kayan kütlelerin vadilerin önünü kapatması sonucu oluşan 7 göl, iki plato üzerinde yaklaşık 1,5 km boyunca sıralanmıştır. Yaklaşık 800 metre yükseklikteki platolar arasında bulunan göller arasında 100 metrelik yükseklik farkı bulunmaktadır.
Büyükgöl
Milli Parklar içerisindeki göllerin en büyüğüdür. Heyelan sonucu oluşan göl 780 metre rakımda bulunmaktadır ve gölün büyüklüğü 24.895 m2 dir. En derin yeri yaklaşık 15 metre civarında olan göl ülkemizde 1969 yılında ilk alabalık tesisi kurulmuştur. Halen burada alabalık yetiştiriciliği yapılmaktadır. Gökkuşağı, mercan ve kadife gibi balık türlerini barındırmaktadır. Deringöl’ün de Büyükgöl ile bağlantısı vardır.
Nazlıgöl
Gölün dibinden çok miktarda sızan su gölün kuzeydoğusundan yüzeye çıkmakta ve şelale oluşturmaktadır, şelale oluşumundan dolayı bu isimle anılmaktadır. 15780 m2 alana sahiptir.
Sazlıgöl
Gölün bulunduğu çevrede irili ufaklı dereler bulunmaktadır. Göle ulaşmak için Dilek çeşmesi ve Şelale tabelasını takip ederek ulaşabilirsiniz. 5950 m2 alana sahiptir.
Deringöl
Büyüklüğü 15.063 m2 olan gölün derinliği yaklaşık 10 metredir.
Seringöl
Büyükgölün kuzeyinde bulunan gölün büyüklüğü 1758 m2 ve derinliği ortalama 2,5 metredir.
Küçükgöl
Kurugöl olarakta isimlendirilmektedir. Büyüklüğü 500 m2 ve derinliği yaklaşık 1 metre kadardır.
İncegöl
Uzungöl olarakta isimlendirilmektedir. Büyüklüğü 1036 m2 olan gölün derinliği de yaklaşık 2 metredir.
Yedigöller Milli Park Giriş Ücreti
Kişi Başı 4 TL
İndirimli 2 TL
Bisiklet 4 TL
Motosiklet 8 TL
Otomobil 12 TL
Minibüs 60 TL
Otobüs 120 TL
Çadır 25 TL
(*2019 Giriş Ücretleri)
Yedigöller Balık Avı
Harika doğa ve manzara içerisindeki milli park içerisinde bulunan Büyükgöl ve Deringöl de mayıs ve eylül ayları arasında sportif olta balıkçılığı yapılabilmektedir. Gökkuşağı, mercan, kadife ve abant alası balık türleri bulunmaktadır.
Yedigöller Milli Parkı Nerede
Bolu ilinin Mengen ve Yığılca ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Milli Park, Bolu’ya yaklaşık 42 km ve Mengen ilçe merkezine yaklaşık 53 km dir.
Yedigöller Milli Parkı Ulaşım
Kış ay’ı dışında ulaşım için tüm yolları kullanabilirsiniz. Kış aylarında Bolu – Yedigöller güzergahı kar yağışları ile birlikte kapanabilmekte ve ulaşım imkansız olabilmektedir. Kışın ulaşım için Yeniçağa – Mengen – Yazıcı güzergahını yada Devrek – Yazıcak güzergahını kullanabilirsiniz.
Yedigöller Milli Parkı Yol Tarifi
Tabiattaki tüm güzellikleri koruyalım, gelecek nesillere yaşanabilir, güzel bir dünya bırakalım…